IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пренебрежим ли е спадът в цените на недвижимите имоти заради пандемията?

В периода на пандемията той е от 5-10%, което не отговаря на очакванията на купувачите, посочва Снежана Стойчева, мениджър на Imoti.net

12:37 | 06.07.20 г. 7
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

В периода на пандемията се наблюдава спад в цените на недвижимите имоти в рамките на пренебрежимо малките 5-10%, но това не е спад, какъвто очакват купувачите. Това коментира  в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Снежана Стойчева, мениджър на Imoti.net.

Според нея търсенето е по-голямо от предлагането и това налага цените да не падат толкова много.

Мениджърът на Imoti.net посочи, че сайтът за недвижими имоти през тази година навършва 20 години, като заедно с това предстои и друго важно събитие, на което ще се връчат и Годишните награди на Imoti.net.

Снежана Стойчева съобщи, че през тази година компаниите се състезават в две нови категории „PropTech“ и „Маркетингова стратегия на имот“.

„Бизнесът се развива динамично в България и се отчитат плюсовете от големите технологични решения“, подчерта Силвия Павлова, основател на Proptech Bulgaria. По думите й особен интерес представляват решенията, които съчетават дигитализацията със зелените политики.

По думите на Снежана Стойчева дигитализацията се развива в много отношение в сектора на недвижимите имоти, като в това се включват виртуалните огледи и създаването на протоколи за сгради.

Петите Годишни награди на Imoti.net ще бъдат връчени на 7 юли. Повече за събитието можете да прочетете тук.

Очаквайте видео с целия разговор в Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" гледайте тук.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 1
Веск
преди 3 години
Епидемия е при 2 процента заразени, а пандемия при 5 процента в света. Ковид не е толкова смъртоносна за да се налага преразглеждане на процентите. У нас официално 1 на 1000 още не е заболял. Да речем 0.1 процент, което е далеч от 2 процента. Официално. Така, че болест има, но не е ясно дали реално е вече епидемия. Кризата от 2009та държа имотите на минимум до 2013 в София, 2014 в страната. Сега е началото на кризата. Хайде да изчакаме ако не две, то поне една година за да видим какво ще стане. Аз ако бях брокер сега щях да обутвам народа и да го плаша с несигурност само и само да се излъжи и да купи докато цените са такива. Не казвам високи или ниски. В средни заплати не са чак толкова високи реално за ЕС, но като качество средата у нас е ужас, мръсотия, мизерия, претъпкано, шумно, без паркоместа и т.н. Което си е лоша среда да и се заробваш за 20-30 години със заем. ТА нека не бързаме, освен ако имаме пари в брой и да си изберем нещо читаво, дето си струва. Щото кризата точно читаво от *** трябва да отсее, както имоти, така и фирми. При тотално неадекватните мерки срещу кризата не бих залагал на лека такава пред вид и лошата структура н БВП, основан на услуги главно и особено пък на чужди туристи. При ниска добавена стойност и производства на ишлеме. при технологична изостаналост. При огромно , но и растящо социално неравенство, което съвсем може да срути потреблението и това при икономически неграмотна власт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 0
red6
преди 3 години
Почна се - вторият удар ще е след есента, когато мине втората вълна на короната. Иначе ме кефи как неглижират 5-10% надолу... И то това от офертните, не говорим за реалните :) Обратният сценарии - ако имаше покачване с 5-10% за 3м щеше да има фанфари до небето как трябва да се купува още вчера, че ще расте така до края на света :D :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 0
nikolovnn
преди 3 години
Браво, в последната минута на интервюто се зададе върос от чийто отговор направихте новина!"Да, има, но той ВСЕ още е в рамките на пренебрежимото" - това е точния цитат!ВСЕ още е "5-10%, може би за някой райони 15".Да не се окаже, че думите "все още" са ключови!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 1
kron
преди 3 години
Спад от 5-10% връща цените година и половина назад, кое му е пренебрежимото? А това 5-10% е спад на офертните цени, предполагам, защото имоти.нет нямат достъп до реалните сделки. И също не разбираме от изказването какво е изменението в броя сделки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 0
Един Българин
преди 3 години
Спадът е във ваш интерес! Ако няма спад яко ще измрете ама не от Ковид, а от глад.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 0
Hmi
преди 3 години
Спад от 5-10 процента за 3 месеца бил незначителен? И ръст ли ако беше така щяхте да го квалифицирате? Купувачите очакват спад от 30 процента та и отгоре, но никой не очаква той да е рязък. 5-10 процента за 3 месеца е просто един добър старт. 36 месеца ако спада така "незначително" ще надхвърлите очакванията на купувачите. Или се самозаблуждавате, че всичко мина щото има балове и кръчми?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
bonboniera29
преди 3 години
Здравейте imoti.net!И 30 годишен опит да празнувате, пак няма да се научите, че не се говори за "имоти" на ангро!Да ви изброявам ли колко вида имоти има, как се котират на пазара и т.н.Честито
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още