IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продължават отчужденията на имоти за строителството на Северната тангента

Процедурата е за доизграждането на връзките на съоръжението със Западната дъга

16:08 | 20.07.16 г.
Автор - снимка
Редактор
Продължават отчужденията на имоти за строителството на Северната тангента

Правителството продължава с отчужденията на имоти, необходими за довършването на Северната скоростна тангента, съобщават от пресцентъра на Министерския съвет.

Имотите се намират в землищата на столичните квартали „Бенковски“, „Обеля“ и „Връбница“. Финансирането на процедурите се осигурява от Агенция „Пътна инфраструктура”, а решенията на Министерския съвет могат да бъдат обжалвани по реда на Административно-процесуалния кодекс в 14-дневен срок от съобщаването на заинтересованите лица, информират от правителството.

Отчужденията на имоти в северните райони на столицата забавиха строителството на Северната скоростна тангента, която беше включена в старата оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г. като проект, с който да се спасяват пари по програмата. Обжалванията на собствениците и преговорите с пътната агенция съкратиха значително сроковете и немалка част от съоръжението се довършва в момента с пари от бюджета.

С обявените днес отчуждения ще се изградят всички връзки на Северната скоростна тангента със строящата се в момента Западна дъга на Софийския околовръстен път, обясни премиерът Бойко Борисов при откриването на новата станция „Витоша“ от столичното метро. Очакванията му са самата Западна дъга да бъде довършена до 14 септември. От нея в момента в процес на изграждане са недостроена заради забавяне част от лот 1, който беше фазиран, за да може отсечката да се финансира с пари от новата оперативна програма „Транспорт“, както и лот 2.

Министерският съвет взе и решение да отнеме от Агенция по заетостта правото на управление върху имот в гр. Джебел, област Кърджали, който е публична държавна собственост. Имотът, който представлява самостоятелно обособен обект в административна сграда, не служи за изпълнение на функциите на агенцията. Той преминава в управление на областния управител, съгласно Закона за държавната собственост.

С друго решение правителството одобри смяната на собствеността от публична държавна в частна държавна на едноетажна дървена сграда, предоставена за управление на ДП „Пристанищна инфраструктура“. Това ще даде възможност за събарянето на опасната постройка в пристанищен терминал „Русе-Център“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още