IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прокуратурата проверява имоти край морето на семейството на Елена Йончева

Служители на Главна дирекция "Национална полиция" ще проверят на място дали къщите за гости се ползват по предназначение

20:30 | 23.04.19 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Върховна касационна прокуратура се самосезира по повод медийни публикации за имоти на семейството на Елена Йончева, съобщи пресцентърът на държавното обвинение.

В публикациите се твърди, че Йончева със средства от ЕС разполага с три къщи за гости на морето, за които са усвоени400 хил. лева .

По повод твърденията ВКП е разпоредила проверка на Главна дирекция "Национална полиция".

Служителите ще проверят на място дали къщите за гости се ползват по предназначение. Ще се изискат заверени копия от регистри за настанените туристи за български и чужди граждани, от документацията за регистриране и категоризиране на обектите, информация за заплатените туристически данъци за пренощували туристи.

Ще бъде извършена и документална проверка на дейностите по проект по мярка 311 "Разнообразяване към неземеделски дейности" по Програма за развитие на селските райони (ПРСР) 2007 - 2013 г., финансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

От ВКП уточняват, че е определен едномесечен срок за извършване на проверката.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:35 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още