IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Регионалното министерство започва проверки за проблеми при санирани сгради

Проверките започват от Мездра, където сграда, чийто ремонт се финансира от националната програма за саниране, протече след валежите

16:33 | 22.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

Министерството на регионалното развитие и благоустройството започва проверки за проблеми при изпълнението на дейности по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, съобщават от ведомството.

Проверките са по сигнали, става ясно от съобщението.

Проверката ще стартира от Мездра утре, 23 май, в 10,30 ч. от жилищния блок, в който се е проявил теч заради валежи по време на започналите обновителни дейности.

С цел повишаване на контрола върху избраните изпълнители по програмата в началото на май регионалният министър Николай Нанков изпрати писмо до общинските и областните администрации, както и до Националното сдружение на общините в Република България с препоръка за извършване на периодични проверки на завършените обекти.

В проверките трябва да бъдат включвани и представители на сдруженията на собствениците.

Препоръката на Нанков е при констатирани дефекти или некачествено изпълнение те да бъдат отстранявани от съответния изпълнител и за негова сметка в рамките на договорения гаранционен срок за изпълнените строително-монтажни работи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:08 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още