IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сделката на Спиди Груп за закупуването на база СОМАТ е финализирана

Сделката е на стойност 46 млн. лв. и с нея компанията влиза в бизнеса с недвижимите имоти

11:56 | 05.12.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Спиди АД</em></p>

Снимка: Спиди АД

„Спиди Груп” АД и „Виена Реал Естейт” ЕАД подписаха окончателна сделка за придобиването на базата на СОМАТ в кв. „Горубляне”, София, съобщи компанията чрез съобщение до медиите.

С това „Спиди Груп” влиза в бизнеса с недвижимите имоти, като част от стратегията си за диверсифициране на инвестиционното си портфолио.

От своя страна „Виена Реал Естейт” ще има възможност да оптимизира капиталовата си структура и да запази миноритарно участие в този бизнес имот,се посочва в съобщението.

Сделката е на стойност 46 млн. лв., като значителна част се финансира от Уникредит Булбанк с дългосрочен заем. Всички имоти, предмет на сделката, са придобити от новоучреденото дружество „София Сити Лоджистик Парк” ООД, в което собствеността е разпределена 76% за „Спиди Груп” АД и 24% за „Виена Реал Естейт” ЕАД.

„София Сити Лоджистик Парк” ще е и новото търговско име, под което ще оперира логистичната база. Към момента над 95% от нейните площи са заети от компании в сферата на логистика, спедиция, търговска и сервизна дейност, сред които „Мувио лоджистикс”, „Балкан лоджистик сървисиз”, „Спиди” АД, „Девин”, „Балкан стар ритейл”, „Ауто Франс”, „Европарт”, „Глобал рент” и др.

Плановете за развитие на парка ще са фокусирани върху поддържане на дългосрочни отношения с наемателите, подобряване на качеството на услугите и създаване на максимално добри условия за бизнес на компаниите, за които близостта до центъра на столицата е от първостепенно значение.

От „Спиди Груп” АД уточняват, че куриерска компания „Спиди” АД няма никакво отношение към сделката. „Спиди” АД е наемател в логистичната база от 2012 г. и има дългосрочен договор до 2028 г.. поясняват от компанията.

Свързани компании:

Виена Реал Естейт ЕАД(VREA)

Спиди АД(SPDY)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:09 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още