Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Сградното строителство у нас расте двуцифрено за трети пореден месец през април

Повишението от 10,8% е най-голямото за четвъртия месец от годината от 2008 г. насам

Сградното строителство у нас расте двуцифрено за трети пореден месец през април

Снимка: Архив Ройтерс

Строителството на сгради у нас отбелязва двуцифрен растеж на годишна основа за трети пореден месец, сочат данни на Националния статистически институт (НСИ).

Сградното строителство през април регистрира повишение от 10,8% спрямо същия месец на миналата година, което е най-големият ръст на годишна база през четвъртия месец от годината от 2008 г. насам. Сградното строителство отбеляза двуцифрено повишение и през февруари и март, съответно с 13,3% и 13,5%.

Силният ръст на сградното строителство е основният фактор за увеличаването на продукцията в сектор „Строителство“ през април с 5,8% на годишна основа, показват календарно изгладените данни на НСИ. Значително по-скромен ръст от 0,9% е отбелязан и при гражданското и инженерното строителство.

Още по темата

Спрямо март сградното строителство нараства с 0,6%, а при гражданското и инженерното строителство е отчетено повишение от 0,1%. Произведената строителна продукция през април нараства с 0,4% спрямо март, сочат сезонно изгладените данни на националната статистика.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

0
 
18
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Аз пък малко неудобно ще си повторя гадната мисъл, че за съжаление в БГ сме токлова изостанали технологично и цивилизационно, че освен да строим друго не можем. За съжаление. По-добре строителство тук отколкото мигранти да бягат хората и да бачкат в чужбина. Лошото е, че се строи без мярка, без план, без идея. Доосира се , не просто се презастроява. Както и да е тя и великата икономика на САЩ без строителство, особено жилищно издиша така че. Напред и нагоре. Балонът се надува. Колкото повече се надуе толкоз по-голям пук ще има. От пукането на предния балон спечелих. Дай боже пак.
2
 
14
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
то ВС на ГЕРБ като поръчат по един пентхаус ала цв.цв или пл.георгиев и ще преизпълним плана за разтеж няколко пъти на сградното строителство :))) ...

s3 , човек , сериозно обмислям за започна като редови член при вас ...

Още от България
България е десета в ЕС по годишен ръст на строителната продукция през май