Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Ще може ли Студентски град да се превърне в кампус?

Идейни проекти ще се събират до 7 май

гледано: 2167   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Студентски град може да се превърне в кампус. Целта не е да се изграждат още общежития, а да се постоят обществени сгради, които да станат център за срещи и събития на учащите се. Идейните проекти за това се събират до 7 май. Кметът на район "Студентски" Димитър Дилчев разкри в "България сутрин" на Вulgaria ON AIR, че идеята за изграждане на кампус е още от 2008 година. Той обаче смята, че това е много сложна задача, тъй като има много проблеми със собствеността на терените.

Още по темата

"Целта на проекта е да видим как би изглеждал този кампус. Идеята за подобно нещо е още от 2008 година с възлагането на регулационния план на Студентски град. Процедурата обаче изключително трудна, като се имат предвид проблемите със собствеността на терените тук. Точно тази територия е добра възможност да видим как хората си представят този кампус – общежития, паркоместа, право на достъп. Всеки, който иска може да участва в проекта и да даде своята идея", каза Дилчев.

Кметът също така обясни, че няма как кампуса да обхване целия Студентски град. Въпреки това той е категоричен, че изграждането на подобно нещо ще спомогне за въвеждането на ред в района.

"Нямаме възможност кампусът да обхване целия Студентски град. В плана са предвидени 12 малки кампуса, чиято цел е да бъде въведен ред тук. Когато проектът бъде готов и сметките са ясни, ще говорим за финансиране. Всеки е отговорен за средата, в която живее", посочи Димитър Дилчев.

Повече за осъществяване на идеята вижте във видеото.

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
АПИ отново възлага проверка на здравината на Аспаруховия мост