Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Ще помогнат ли отложените кредити на наемателите на бизнес сгради?

През първото тримесечие няма проблеми с плащането на наеми в търговските центрове, но водим разговори за намаляване на разходите, посочи Таня Косева-Бошова

Ще помогнат ли отложените кредити на наемателите на бизнес сгради?

Снимка: Justin Chin/Bloomberg

Ключово за собствениците на бизнес сгради в сегашната ситуация е какво ще предложат търговските банки, защото отлагането на плащанията по кредитите, ще помогне и на наемателите да запазят работни места, за да не се създава излишна безработица. Това е мнението на Таня Косева-Бошова, председател на управителния съвет на Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България, изказано в предаването "ИмоТиТе" на Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

„Компаниите в последните 2-3 седмици са фокусирани върху своите служители, да осигурят тяхната безопасна работа. Голяма част от наемателите в офис сградите успяха да организират своята работа така, че да работят от вкъщи“, коментира тя.

По думите на Таня Косева-Бошова сфис сградите са отворени, функционират, но в същото време в тях има много малко хора.

„Ситуацията с търговските центрове е доста по-сериозна, там много хора са освободени", обясни тя, но информира, че плащането на наеми не е спряло. „Първото тримесечие няма проблеми с плащания. В момента обаче се водят разговори с наемодателите за намаляване на разходите“, допълни тя.

Председателят на управителния съвет на Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България обясни, че няма замразени обекти в сектора, тъй като всички фирми са добре капитализирани.

„Ускорената дигитализация на много бизнеси няма да премахне необходимостта от физическите офиси. Една компания е култура, общност“, заяви още Таня Косева-Бошова.

Според нея всички са научили уроците от предишната криза 2008 г., но препоръча държавата и общините да вземат мерки в защита на бизнеса.

Има ли замразени строителни обекти? Как ще излезе строителният бизнес от карантината? Има ли баланс в предлагането и търсенето на бизнес имоти?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.
 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
Сградите у нас трябва да имат технически паспорт до края на 2022 г.