IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще помогнат ли отложените кредити на наемателите на бизнес сгради?

През първото тримесечие няма проблеми с плащането на наеми в търговските центрове, но водим разговори за намаляване на разходите, посочи Таня Косева-Бошова

11:38 | 06.04.20 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Justin Chin/Bloomberg</em></p>

Снимка: Justin Chin/Bloomberg

Ключово за собствениците на бизнес сгради в сегашната ситуация е какво ще предложат търговските банки, защото отлагането на плащанията по кредитите, ще помогне и на наемателите да запазят работни места, за да не се създава излишна безработица. Това е мнението на Таня Косева-Бошова, председател на управителния съвет на Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България, изказано в предаването "ИмоТиТе" на Bloomberg TV Bulgaria.

„Компаниите в последните 2-3 седмици са фокусирани върху своите служители, да осигурят тяхната безопасна работа. Голяма част от наемателите в офис сградите успяха да организират своята работа така, че да работят от вкъщи“, коментира тя.

По думите на Таня Косева-Бошова сфис сградите са отворени, функционират, но в същото време в тях има много малко хора.

„Ситуацията с търговските центрове е доста по-сериозна, там много хора са освободени", обясни тя, но информира, че плащането на наеми не е спряло. „Първото тримесечие няма проблеми с плащания. В момента обаче се водят разговори с наемодателите за намаляване на разходите“, допълни тя.

Председателят на управителния съвет на Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България обясни, че няма замразени обекти в сектора, тъй като всички фирми са добре капитализирани.

„Ускорената дигитализация на много бизнеси няма да премахне необходимостта от физическите офиси. Една компания е култура, общност“, заяви още Таня Косева-Бошова.

Според нея всички са научили уроците от предишната криза 2008 г., но препоръча държавата и общините да вземат мерки в защита на бизнеса.

Има ли замразени строителни обекти? Как ще излезе строителният бизнес от карантината? Има ли баланс в предлагането и търсенето на бизнес имоти?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още