Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

"Слънчев бряг" АД ще продаде бившия стол "Балкан" на общината в Несебър

Цената ще е в диапазона 715 хил. - 730 хил. лева

"Слънчев бряг" АД ще продаде бившия стол "Балкан" на общината в Несебър

Снимка: БГНЕС

Общото събрание на акционерите на „Слънчев бряг“ АД е взело решение да продаде имота, на който се намира бившият стол „Балкан“, става ясно от протокола, публикуван чрез Българската фондова борса (БФБ).

Купувач е Община Несебър, а цената ще е в диапазона 715 хил. лева – 730 хил. лева. 

Имотът е с площ 4 491 кв.м Върху него има сграда със застроена площ 3 032 кв.м, още една сграда с площ 153 кв.м, предназначена за склад, както и изпълнена детска площадка.

Акционерите са одобрили общината да изплати имота разсрочено до 1 година от сключването на сделката, като от сумата ще се прихващат задължения на дружеството към местната администрация.

Ако сделката с общината пропадне, предвижда се да се проведе електронен търг за имота, както предвиждат новите правила за продажба на държавни имоти и имоти на държавни дружества.

Имотът вече е бил предлаган за продажба на търг през 2016 г. на цена от малко над 704 хил. лева, но не е имало интерес към него.

Акционерите са приели и редовните точки на заседанието – отчетите и докладите на ръководството за 2019 г., одитът и изборът на нов одитен комитет и пр.

Заради загубата от миналата година дивиденти няма да се изплащат. Загубата от 2019 г., както и тези от периода 2015-2018 г., е гласувано да се отнесат като неразпределена загуба от минали години. Загубата от 2014 г. в размер на 873 141,85 лева ще бъде покрита от „Резерви“.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Божидарка Чобалигова
Още по темата: България Слънчев бряг

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
"Надбягването" между купувачите - силен фактор за поскъпването на имотите у нас