IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственикът на „Бизнес парк София“ получи заем от три банки

Компанията ще рефинансира стари дългове при по-изгодни условия и ще строи новата сграда в комплекса

09:13 | 05.08.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Бизнес парк София</em></p>

Снимка: Бизнес парк София

Arco Real Property Holdings, джойнт венчър на Arco Capital и DB Private Equity & Private Markets group на Deutsche Asset Management, е получил заем от три банки, с който ще може да реализира и проекта за нова сграда в „Бизнес парк София“, съобщава компанията.

Заемът се отпуска от три банки при по-изгодни за компанията условия.

Кредиторите са унгарската OTP Bank, българското ѝ подразделение Банка ДСК и Пощенска банка (Юробанк България). Със заема от 133 млн. евро компанията ще се рефинансира при по-ниски разходи и по-дълъг срок, което ще позволи и инвестицията в новата сграда 15.

Сделката е приключила на 2 август. Лихвата е 2,65% плюс 3-месечен Euribor, а матуритетът на заема е до 2027 г.

Припомняме, че Arco Capital купи комплекса от строителната компания Lindner през 2006 г. Ново строителство там няма от времето, когато започна световната финансова криза.

В началото на годината обаче инвестиционната компания обяви, че миноритарен дял в бизнес парка е придобила компанията DB Private Equity & Private Markets group, с което там отново ще се строи.

Проектът за сграда 15 е на „А и А Архитекти“. Новата сграда ще се разполага на мястото на старата сграда 13, ще разполага с 20 800 кв.м. отдаваема площ, разпределена на пет офисни нива и търговски площи на партерния етаж. Ще има и подземен паркинг на две нива с общо 260 паркоместа.

Голяма част от сградата е вече отдадена. Сред наемателите са КПМГ ИТ Сървисис и Булпрос Консултинг.

Инвеститорът посочва, че към момента около 99% от офис площите в комплекса са отдадени под наем на над 115 наематели, повечето международни компании, а на пазара има още търсене за качествени площи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още