IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столичната община е готова с проект за фермерски пазар и в Борово

На пазара ще има възможност да се предлагат земеделска продукция, промишлени стоки, меса и деликатеси и прясна риба

12:06 | 20.06.15 г.
Столичната община е готова с проект за фермерски пазар и в Борово

Столичната община е подготвила проект за пазар за български производители в кв. “Борово”, съобщи пред журналисти Николай Попов, изпълнителен директор на „Пазари Юг“, на откриването на втория фермерски пазар в кв. “Иван Вазов”, предаде агенция “Фокус”.

На новия пазар, освен фермерска продукция, е предвидено да се предлагат промишлени стоки, меса и деликатеси.

В момента тече процедура по обжалване на подробния устройствен план за квартала, обясни Попов. След като тя приключи, ще се започне с реконструкцията на съществуващия и изграждането на новия пазар.

“В пазар „Борово“ сме предвидили 53 маси само за производители, освен това ще има и 40 павилиона, които ще бъдат за промишлени стоки, за други земеделски продукти, месо и деликатеси. Предвидили сме също сектор „Риба“, какъвто досега няма в София и в България, където ще може да се купува изцяло прясна риба”, допълни Попов.

Днес беше открит фермерски пазар, който се предвижда да бъде тематичен. В момента пазарът е посветен на черешите. „Сега е моментът за черешите, по-нататък ще дойде време за кайсии, за праскови, вероятно и за зеленчуците по-късно през есента“, коментира зам.-министърът на земеделието и храните Георги Костов.

Производителите на череши ще предлагат продукцията си от 20 до 27 юни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:46 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още