Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Строителната продукция в България с първи спад от над година

На месечна база продукцията от сградно строителство намалява с 1,4 на сто, докато гражданското/инженерно строителство се увеличава с 0,3%

Строителната продукция в България с първи спад от над година

Снимка: Ройтерс

Строителната продукция в България намалява с 0,7 процента на годишна база през декември 2019 г. след ръст от 1,3% през предходния месец. Това е и първият спад на строителната продукция от ноември 2018 г.

Индексът на продукцията в сектор „Строителство“ отбелязва през декември спад от 0,7% на сезонно изгладена месечна основа, показват данни на Националния статистически институт (НСИ).

Календарно изгладените данни показват също така намаление от 0,7% на строителната продукция през декември 2019 г. в сравнение със съответния месец на 2018 г.

На месечна база през декември 2019 г. индексът на произведената строителна продукция се понижава спрямо ноември, като продукцията от сградно строителство намалява с 1,4 на сто, докато гражданското/инженерно строителство се увеличава с 0,3%.

На годишна база понижението на календарно изгладения индекс на строителната продукция през декември 2019 г. се определя от отрицателния темп при гражданското/инженерното строителство, където намалението е с 1,3%, а при сградното строителство - с 0,3%.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
Започна строителството на мащабен голф и спа комплекс край София