IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строителното министерство е одобрило 8 общински проекта

В момента се разглежда документацията на още три проекта, включително за реконструкцията на Централна гара в София

13:29 | 04.03.14 г.
Строителното министерство е одобрило 8 общински проекта

Министерство на инвестиционното проектиране е издало разрешения за строеж на осем общински проекта – предимно за пречиствателни станции и депа за отпадъци, в общините Стамболийски, Несебър, Кърджали, Бяла, Видин, Казанлък и Аксаково (Варненско), съобщават от ведомството.

Общата стойност на проектите е 179,4 млн. лева.

В момента се разглежда документацията на още три проекта – за реконструкцията на Централна гара в София, на пречиствателна станция във Видин и трети обект на Несебър по водния цикъл.

В ход е и нова инициатива на строителното министерство и общините за съвместно представяне на проекти на изложения в Западна Европа. Проектите са за индустриални зони, а в инициативата вече са се включили обшините Айтос и Радилово.

Експерти на Министерство на инвестиционното проектиране подготвят и критериите, по които ще се разпределят определените 6,3 млн. лева от държавния фонд за развитие на регионите. Идеята е да се стимулират социално значими за общините проекти и такива, свързани с благоустройството на малки общини.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:12 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още