Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Тихомир Тошев: Най-после професията на кредитните посредници ще се регламентира

Задължителна застраховка „Професионална отговорност“ ще струва до 6000 лв. годишно

Кредитни консултанти приветстваха промените в Наредба 19 на БНБ, според която всички кредитни посредници ще трябва да се регистрират в централната банка, ако искат да упражняват дейността си.

"Най-после този сегмент от професията ще се регулира, като по този начин ще предоставяме на клиентите си по-качествена услуга. Промените са изцяло в защита на потребителите, защото до момента те лесно ставаха жертва на некоректни посредници, които не познават добре пазара и ги подтикваха да взимат погрешни решения". Това обясни за Investor.bg Тихомир Тошев, управител на КредитЦентър. 

Още по темата

Според него таксата за регистрация, определена от БНБ, в размер на 3000 лв., не е висока и би отстранила от пазара недобросъвестни физически или юридически лица, които събират нерегламентирани средства от своите клиенти.
По думите му регулацията, която се постига с наредбата, ще доведе до по-добро качество на услугите на кредитните посредници и ще даде гаранции, че клиентите ще спестят време и пари, ако се обърнат към такъв специалист.

С новия норматив се въвежда и задължителна застраховка  „Професионална отговорност“. По думите на Тошев това би струвало на посредниците между 4 хил. и 6 хил. лв. годишно, докато таксата за регистрация ще се заплаща еднократно. Той добави още, че броят на регистрираните физически и юридически лица през следващите години ще достигне 1000.  

По статията работиха: автор Ралица Пейчева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (5)

1
 
2
 
5
преди 3 години
Няма профилна снимка
Кредити се теглят ежедневно, за квото се сетите, предлагането е голямо, бълъците все по-малко...Тошев е тарикат, "свиване на предлагането" му е майката на далаверата :) ...а балъци винаги ще има :)
1
 
1
 
4
преди 3 години
Няма профилна снимка
A професията на кредитните милионери отдавна е регламентирана
0
 
7
 
3
преди 3 години
Пак такси, регистрации, разрешителни.
0
 
8
 
2
преди 3 години
Че кой "умник" вече иска кредити? Има ли останали такива, които още мислят, че може да купиш нещо, за което просто нямаш пари и този фокус, да продължава вечно?
0
 
10
 
1
преди 3 години
Няма профилна снимка
Поредните спънки и регламенти създадени от държавата, пак разрешителни, пак таксички, пак да търчиме по чиновници та да имат те работа,това води до оскъпяване на продукта в крайна сметка.Някой трябва да плати тези човекочасове платена работа.

Още от България
Пренебрежим ли е спадът в цените на недвижимите имоти заради пандемията?