IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трети опит за продажба на хотел "Родина" в София

Началната цена за хотела с 525 стаи и 980 легла е намалена до 22,72 млн. лева с включен ДДС

16:33 | 10.02.14 г.
Трети опит за продажба на хотел "Родина" в София

Столичният хотел „Родина“ за трети пореден път е обявен за принудителна продажба, става ясно от обява, публикувана на сайта на Камарата на частните съдебни изпълнители (КЧСИ).

Началната цена на хотела с 525 стаи и 980 легла е намалена до 22,72 млн. лева с включен ДДС. На предишния търг се искаха над 35,5 млн. лева, а на първия – над 44,4 млн. лева, но кандидат-купувачи така и не се появиха.

Четиризвездният хотел „Родина“ излезе на пазара заради дългове към ОББ.

Оферти за хотела ще се приемат до 7 април включително. Предложенията ще бъдат отворени на 8 април, посочва се в обявлението за публичната продан.

Хотел „Родина“ тества пазара още през 2009 г., когато със задачата за продажба беше натоварена една от най-големите агенции в страната. До сделка така и не се стигна заради падащите цени на имотите и не особено добрите резултати на хотела на фона на представянето на конкурентите му във високия сегмент от пазара в София.

Хотелът е един от най-големите в София, със спортен и конгресен център, паркинг на няколко нива, басейн, ресторантска част и 18-етажно хотелско тяло. Прилежащият към хотела терен е над 6 хил. кв. м.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:41 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още