IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Три фонда кандидатстват за право на строеж на офис сграда в "София Тех Парк"

Предстои комисията да разгледа документите на кандидатите и да отвори ценовите оферти

18:56 | 09.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: София Тех Парк</em></p>

Снимка: София Тех Парк

„Фонд за недвижими имоти“ АДСИЦ, „Армада Риалти Инвест“ ЕООД или „Делта Кепитал Риъл Естейт“ ЕООД ще получат право на строеж върху терен в „София Тех Парк“ за строителството на офис сграда, съобщават от научно-технологичния парк.

Припомняме, че „София Тех Парк“ АД обяви в началото на април конкурс за избор на инвеститор в т.нар. Зона за бъдещо развитие 2 от научно-технологичния парк. Избраният инвеститор ще получи срещу минимум малко над 7,4 млн. лева възмездно безсрочно право на строеж върху терен с площ малко над 8 хил. кв.м.

Предвижда се бъдещата офис сграда да е с разгъната застроена площ до 35 хил. кв.м и подземен паркинг на две нива с площ 16 хил. кв.м. Предвижда се площите в сградата преимуществено да са предназначени за технологични компании, компании, които развиват чиста енергия, от сферата на науките за живота и т.н.

Не по-малко от 30% от офис площите в сградата следва да бъдат използвани от компании, които имат изследователска и развойна дейност в посочените фокусни области на парка и отговарят на определението за високотехнологична компания или средно високотехнологична компания, посочват от „София Тех Парк“.

Днес комисията е отворила офертите на участниците в конкурса. Предстои да бъде разгледана документацията им, а след това ще се отворят и ценовите оферти.

За победител в конкурса ще бъде избран участникът, предложил най-високата цена за учредяване на правото на строеж. Избраният инвеститор ще бъде задължен да построи и завърши изцяло сградата и всички съпътстващи обекти в срок до 5 години от датата на сключване на окончателния договор за учредяване право на строеж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още