IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търсенето във ваканционния сегмент у нас се фокусира върху бюджетните имоти

Засилването на интереса на чуждестранните туристи към България като лятна дестинация насочва все повече българи към пазара

16:35 | 23.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

Търсенето във ваканционния сегмент на пазара на имоти в България вече е фокусирано върху по-евтините жилища. Общо 90% от запитванията, постъпили в консултантската компания Arco Real Estate, са за имоти на стойност 30 хил. евро, посочват от компанията.

Това са апартаменти с една спалня, които се предлагат предимно на вторичния пазар.

Все по-голяма част от инвеститорите предлагат имоти с инвестиционна цел и гарантирана доходност от 6-7% на годишна база, посочват от компанията.

Значително се увеличава броят на българските купувачи на ваканционни имоти. Голяма роля за това играят банките, които свалиха лихвените проценти по депозитите до под 1%.

Засилването на интереса на чуждестранните туристи към България като лятна дестинация е още една причина за увеличаването на интереса на българите към инвестицията в недвижим имот по Черноморието с цел отдаване под наем.

В същото време интересът на чужденците към покупка на имоти с инвестиционна цел у нас се удвоява спрямо края на 2016 г. и продължава да расте и през първото тримесечие на 2017 г.

Въпреки това обаче компанията очаква предлагането да остане по-голямо от търсенето, защото руските туристи все още са встрани от двигателите на пазара. Той ще се движи от другите чуждестранни туристи и във все по-голяма степен от българи, заключава агенцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:28 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още