Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Търси се концесионер за морския плаж на „Къмпинг Градина“

Срокът на концесията ще е 20 години и предвижда визия за дългосрочно развитие на морския плаж

Търси се концесионер за морския плаж на „Къмпинг Градина“

Снимка: Архив Ройтерс

Министерският съвет взе решение да бъде открита процедура за възлагане на концесия за морски плаж „Къмпинг Градина", община Созопол, област Бургас, съобщи правителственият пресцентър. С нея се цели обезопасяване на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията.

Още по темата

Процедурата се провежда по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК).

Предлага се срокът на концесията да е 20 години. Toй е обоснован от гледна точка на срока за откупуване на инвестициите и визията за дългосрочно развитие на морския плаж.

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е 71,598 хил. лева без ДДС. Той е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове - обекти на концесия по Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Целта на министерското решение е да се обезпечи морският плаж „Къмпинг Градина със задължителните дейности по ЗУЧК - осигуряване на водното спасяване на прилежащата акватория, здравно и медицинско обслужване, санитарно-хигиенно поддържане на морския плаж, както и предоставяне на услуги от обществен интерес.

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
"Агрион" продава парцели за ВЕИ паркове