Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Варна решава проблемите с трафика с кредити за 36 млн. лева

Само един от проектите ще засегне имотите на общо 135 собственици

Варна решава проблемите с трафика с кредити за 36 млн. лева

Снимка: община Варна

Община Варна проведе публично обсъждане за изтеглянето на заем от над 36 млн. лв. за два големи инфраструктурни проекта, съобщи агенция „Черно море“.

Най-големият е за изграждане на бул. "Васил Левски" в участъка от ул. "Подвис" до ул. "Девня" на стойност над 113 млн. лв. За него е осигурено финансиране от държавния бюджет в размер на 80,5 млн. лв. Местната власт трябва да осигури останалите средства за проектиране и надзор, строителство на участъци и отчуждителни процедури, които ще засегнат имотите на общо 135 собственици. 

Още по темата

Според финансиста на общината Стефка Господинова проектът е с огромни мащаби и практически ще разреши трафика в града от край до край, осигурявайки връзка на кварталите с курортните комплекси.

Независими оценители ще работят по компенсирането на собствениците до достигане на пазарни стойности, каза зам.-кметът Христо Иванов. В случай на недоволство всеки може да се обърне към съда.

Другата голяма инфраструктурна инициатива е "Пробив на бул. "Сливница". За него е необходим заем от 3,2 млн. лв., като проектът е на обща стойност 7,7 млн. лв. Държавният бюджет осигурява на Варна 4,5 млн. лв.

За изпълнението на двата проекта ще бъдат отсечени 90 дървета, но засадени над 720 нови, декларират от общината.

Община Варна вече реши, че ще тегли кредит от 10,3 млн. евро, с който ще бъдат финансирани три европейски проекта и въвеждането на „синя зона”.

Стефка Господинова подчерта, че поетите нови задължения няма да надвишат допустимия по закон праг за общините.
 

По статията работи: автор Черно море

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
Нов жилищен комплекс за 300 млн. лв. ще се появи край София