IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Варна ще управлява шест обекта със статут на археологически ценности

Сред тях са Римските терми на Одесос и Варненският енеолитен некропол

14:45 | 28.10.15 г.
Варна ще управлява шест обекта със статут на археологически ценности

Община Варна получи правото да управлява за срок от 10 години шест имота със статут на археологически недвижими културни ценности. Това са терен от 291 дка в местността „Аладжа манастир”, Римските терми на Одесос, Римската баня, Епископската базилика на Одесос, Варненският енеолитен некропол и Княжеският манастир.

Държавните имоти бяха предоставени на общината днес с решение на Министерския съвет, съобщи пресцентърът на кабинета.

Целта е да бъдат опазени разкритите археологически ценности, да бъдат ускорени проектите за тяхното експониране и социализация и да бъдат организирани културни събития на открито.

Кабинетът предостави и имот на община Правец, който се намира в местността „Черковище” край село Разлив и е с площ от 6,7 дка, застроен с едноетажна сграда. Местната власт ще изгражди база за изнесени занимания и ще предостави алтернативни методи за работа с деца в риск, живеещи в социалните домове на територията на общината.

С друго решение офис на ул. „Алабин“ №38 в София, който досега е бил публична държавна собственост, се обявява за частна държавна собственост. Имотът се апортира в капитала на „Фонд мениджър на финансови инструменти в България” ЕАД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още