IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Втора година няма кандидат за концесионер на плажа в Шкорпиловци

Общината и хотелиери са се заели с почистването

09:41 | 15.05.15 г.
Втора година няма кандидат за концесионер на плажа в Шкорпиловци

Най-големият и широк плаж по Черноморието – “Камчия – север” за втора поредна година няма кандидат за концесия и това създава проблеми с поддържането му, съобщи БНТ.

Плажът “Камчия – север” се намира в защитената местност “Камчийски пясъци”. Сега най-големият проблем е почистването. От близкото село Шкорпиловци и община Долни чифлик правят всичко възможно.

“С наши средства и сили, доколкото има възможност, чистим, сутрин рано с работната ръка, която има общината”, казва кметът на Шкорпиловци Атанас Кателиев.

Плажът е предпочитан от много туристи, защото е един от малкото, които бетонът все още не е завладял. Сега всички жалби от мръсотията по плажа постъпват в кметството.

“Ние даваме някакви средства, а дори не го стопанисваме. Ще монтираме десетина кошчета”, казва още кметът.

Десет кошчета за плаж, който е дълъг няколко километра, са крайно недостатъчни. Затова с почистването се нагърбват и собственици на хотели. Преди сезона те отново ще се съберат, за да изчистят района. Това обаче е временно решение.

От община Долни Чифлик са поискали да стопанисват плажа, но им е било отказано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още