IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Втори търг за бившата гара Пионер в София

Предвижда се парите от продажбата на имотите да отидат за поддръжката на жп инфраструктурата

17:33 | 03.09.14 г. 1
Втори търг за бившата гара Пионер в София

Служебният министър на транспорта Николина Ангелкова е разпоредила да бъдат продадени имоти, част от терена на бившата гара "Пионер" в София, съобщават от пресцентъра на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Имотите са с обща площ от малко над 37 хил. кв. м. Продажбата ще се осъществи чрез търгове с тайно наддаване при първоначална цена от 13 млн. лева, посочва се в съобщението.

Планира се средствата, получени от продажбата, да бъдат вложени в текущо поддържане на жп инфраструктурата, както и за завършване на започнати ремонти на жп линиите.

Това е вторият опит за продажбата на гара „Пионер“. Първият датира от 2007 г., по времето на Тройната коалиция, като тогава се планираше и продажбата на старата гара „Сердика“. Върху част от терените на „Сердика“ в момента се строи парк „Възраждане“.

Търговете за имотите тогава така и не тръгнаха заради съдебни спорове за земите.

Предложението за продажбата на гара Пионер беше внесено от предшественика на Ангелкова Данаил Папазов. Предишното правителство обаче нямаше време да обяви търга заради оставката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:49 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
sando1
преди 9 години
"Върху част от терените на Сердика в момента се строи парк Възраждане - Това не е вярно. Парк "Възраждане" все го "започват" ама друг път. Тези терени в момента са пущинаци пълни с ***, клошари и бездомни кучета.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още