Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Въпреки извънредното положение: След Великден имотният пазар почти се нормализира

Две седмици след началото на ограниченията интересът към недвижимите имоти се завърна, посочи Ангел Панайотов, управител на агенция за имоти "Комфорт Брокърс"

Въпреки извънредното положение: След Великден имотният пазар почти се нормализира

Снимка: "Комфорт Брокърс"

След въвеждането на извънредното положение пазарът на недвижими имоти у нас замръзна. Спря търсенето, предлагането и активността. Всички осъзнахме в един ден, че здравето трябва да стои на първо място за всички. Това каза Ангел Панайотов, управител на агенция за имоти "Комфорт Брокърс", в интервю за кореспондента Мария Кордон, излъчено в предаването "ИмоТиТе" на Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

"Интересът на клиентите към имотите не приключи, но те поискаха да отложат своето решение. Досега не сме имали досег до такъв тип изпитание и затова повечето хора не знаеха как да реагират", посочи експертът.

Той коментира, че две седмици след въвеждането на извънредното положение ситуацията се промени вероятно заради успокоението, че вече се знаеше какви мерки точно да се спазват.

"Това доведе отново до интерес към недвижимите имоти. Хора, които бяха започнали своето търсене, решиха да го довършат и не се уплашиха от пандемията, спазвайки противоепидемичните мерки. След Великден нещата почти се нормализираха, активността стана добра и търсенето започна да среща предлагане", обясни Ангел Панайотов и обясни, че новото строителство е довело до създаването на нови малки квартали във Варна. - Това успя да регулира цените."

Управителят на агенция за имоти обясни, че в София това обаче не се случило точно по този начин. „Ето защо ръстът на цените там е доста по-висок. Поради това крайната цена за апартамент с една и съща квадратура във Варна и София може да бъде много различна", коментира Ангел Панайотов.

Той отбеляза, че предприемачите във Варна са успели по естествен начин да наложат едно пазарно регулиране на цените.

"Те успяха да достигнат до по-евтина земя, където да построят определена сграда в голяма близост до места, където земята е по-скъпа. Тоест, тези парцели успяха да регулират пазара, така че той да няма такъв ръст на цените, какъвто има в София", уточни Панайотов.

Управителят на "Комфорт Брокърс" потвърди, че в морската столица има бум на проектирането на производствени бази, цехове, логистични центрове и други.

По думите му инвестицията в недвижим имот е най-сигурният начин човек да защити спестените си средства.

"Това е така, защото един недвижим имот може да изживее всяка криза. Той не е бързоликвиден, но е дълготраен актив. Инвестицията в недвижим имот може да устои през годините", смята експертът.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

Коментари ()


Още от България
Новите жилища у нас през първото тримесечие - повече и по-големи