Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Заявления за издаване на разрешение за строеж вече може да се подават онлайн

Заявяването на услугава става чрез квалифициран електронен подпис

Заявления за издаване на разрешение за строеж вече може да се подават онлайн

Снимка: Scott Eisen/Bloomberg

Направление „Архитектура и градоустройство“ (НАГ) започна да предоставя на граждани и представители на бизнеса нова електронна услуга, която позволява онлайн заявяване за издаване на разрешение за строеж от главния архитект на Столична община, става ясно от съобщение на сайта му.

Става въпрос за разрешения за строеж за основно застрояване, пристрояване и надстрояване на жилищни и нежилищни сгради за обекти от първа, втора и трета категория и плътни огради, които са неразделна част от инвестиционния проект.

Още по темата
Необходимите документи за издаване на разрешение за строеж са документ за собственост, виза за проектиране, когато е необходимо, копие от одобрения и съгласуван инвестиционен проект, оценка за съответствието на инвестиционните проекти със съществуващи изисквания към строежите, изготвена от съответното лице по чл. 142, ал. 6 от ЗУТ, оценка на въздействието върху околната среда, издадено по реда на ЗООС,  положително становище на органите за пожарна и аварийна безопасност, предварителни договори с експлоатационните дружества за присъединяване към мрежите на техническата инфраструктура, специалните разрешителни, изискуеми по специални закони и пълномощно,когато заявлението се подава от пълномощник.

Всеки желаещ може да заплати таксата за заявената административна услуга по банков път по сметката на НАГ, обявена на сайта му. Там е наличен и калкулатор за изчисляване на таксата на услугата.

Заявяването на услугата става чрез квалифициран електронен подпис.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
Регионалният министър: Алепу е огледало на държавата