IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започна строителството на поредния мол в София

Търговските площи на Plaza West ще бъдат около 25,6 хил. кв. метра, а изграждането му ще коства към 50 млн. лева

17:43 | 13.06.13 г.
<p>
	<em>Plaza West отваря врати през пролетта на 2014 година. Снимка: Plaza West</em></p>

Plaza West отваря врати през пролетта на 2014 година. Снимка: Plaza West

Започна строежът на поредния търговско-развлекателен комплекс в София – Plaza West, който се намира в западната част на София - квартал Люлин до строящата се западна дъга на Околовръстния път. 

Plaza West ще бъде на три нива и отдаваема площ от 25,6 хил. кв. метра. Разгърнатата площ на новия търговски център е малко под 38 хил. кв. метра. Ще бъде изграден и паркинг на две нива, събиращ 725 автомобила. Проектът ще коства около 50 млн. лева, става ясно от съобщението на строителите. 

Очакванията са търговският център да бъде открит през пролетта на 2014 година. В него, наред с магазините за облекла, обувки и козметика, за техника и супермаркет, ще има и кино "Арена" с шест зали. 

През пролетта София е поставена на 41-во място в класацията на глобалната консултантска компания CBRE за строителство на нови молове. Към този момент в столицата се строят два мола - Soria Ring Mall край магазина IKEA, както и Mega Mall, който също е в квартал Люлин. 

По данни на Forton търговските площи в България са 704 хил. кв. метра към края на март. На този етап обаче пазарът още е далеч под средното за Европа. У нас търговските площи са 96,1 кв. метра на хиляда жители, докато на Стария континент средно е 250 кв. метра на хиляда жители. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още