IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва отчуждаването на терените за лот 2 на Западната дъга

Проектът се разделя на две фази, втората ще остане за строителство след 2015 г. с пари по новата програма "Транспорт"

12:14 | 10.06.15 г.
Започва отчуждаването на терените за лот 2 на Западната дъга

Правителството започва процедурата за отчуждаване на терените за строителството на втората част на Западната дъга от Софийския околовръстен път, съобщават от пресцентъра на Министерския съвет.

На днешното си заседание министрите са решили да започне отчуждаването на имоти в землищата на кварталите „Обеля“ и „Требич“, в районите „Връбница“, „Люлин“ и „Надежда“ на Столична община, както и в с. Мрамор.

Финансирането е осигурено от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Решението на правителството може да се обжалва по реда на Административнопроцесуалния кодекс в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересованите лица.

Строителството на лот 2 на Западната дъга на София се забави сериозно заради закъснението при процедурите по избор на изпълнител и отчужденията. Заради това Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията реши да раздели проекта на фази.

Строителството на първия етап от отсечката ще може да приключи в края на тази година. Вторият етап пък ще се финансира с пари от новата оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още