IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва Residential forum 2021

Бизнес конференцията събира на 2 юни водещи професионалисти и експерти, ангажирани с мащабните проекти и процеси на жилищния пазар

09:31 | 02.06.21 г.
Автор - снимка
Създател
Започва Residential forum 2021

Residential forum 2021, организиран от Градът Медиа Груп, ще се проведе на 2 юни в Sofia Event Center. Бизнес конференцията ще предостави публична платформа на водещите професионалисти и експерти, ангажирани с мащабните проекти и процеси на жилищния пазар, за да споделят своята гледна точка за тенденциите, важните аспекти и очакванията за развитието на индустрията.

Пазарът на жилища показа устойчивост и не загуби скорост въпреки обществените и икономическите турбуленции. Ограниченото пътуване, социалната дистанция, home office модела и като цяло повечето прекарано време вкъщи все повече поставят във фокус комфорта и средата на обитаване. Това генерира солидно търсене на нови, по-модерни, по-комфортни и добре уредени жилища, а атрактивните условия за ипотечно кредитиране както и дефицитът на инвестиционни алтернативи спомагат за осигуряване на нужната ликвидност за жилищния пазар.

Индустрията от своя страна генерира все по-интересни, еко-съобразни и технологично-обезпечени проекти, а отношението към цялостната среда и съпътстващата инфраструктура са ключов фактор за успех.

Какво се търси от модерните обитатели и какво планират и предлагат водещите development компании, кои са актуалните проекти в процес на развитие, променят ли се характеристиките на желаната среда на живот и какви тенденции променя това при жилищната архитектура и дизайн, както и кои сградни решения и технологии създават дългосрочна стойност - това ще бъдат основни акценти и фокус на Residential Forum 2021.

Основните акценти:

-     Кои са основните фактори, които осигуряват стабилност и устойчивост в жилищния сегмент в контекста на глобалните предизвикателства? Какви възможности и рискове създава икономическата среда за пазара на жилища?

-     Настъпиха ли в жилищния сегмент значими структурни промени, на каквито ставаме свидетели в някои от другите сегменти на пазара на недвижими имоти? Социална дистанция, home office – по-важен ли стана домът за обитателите си, поради прекарването на повече време вкъщи?

-     Актуални специфики на желаната от съвременния жилищен обитател среда – какво търси модерното поколение купувачи на жилища? 

-     Търсене: Подобряване на средата на живот, урбанизация, по-сигурна инвестиция - какви са настоящите двигатели на търсенето? 

-     Повече природа, повече пространство: Как епидемичната обстановка промени изискванията на обитателите към жилищната среда? Тенденции при жилищната архитектура 2021: проекти и реализации – case studies.

-     Среда, услуги, качество, ефективност -  тенденции при управлението на жилищните проекти - как да запазим качеството и повишим стойността на жилищните проекти в дългосрочен план? 
-     Building innovation: технологии, системни решения и иновации за по-стойностни и устойчиви жилищни сгради. Smart Home като стандарт.

Регистрация за присъствие на живо може да направите ТУК. Регистрация за безплатен стрийминг на живо - ТУК. Ексклузивно съдържание от спонсорите на събитието - ТУК.

Медийни партньори на събитието са Investor.bg, Bloomberg TV Bulgaria, Imoti.net и SeeNews.

Повече информация за събитието и пълната програма с участниците можете да откриете ТУК.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:18 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още