Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Заработи професионален регистър на брокерите на имоти

Включването в регистъра е доброволно и той е отворен за всички агенции и професионалисти в бранша

Заработи професионален регистър на брокерите на имоти

Снимка: архив Ройтерс

След неколкогодишни дискусии за регулацията на бранша с посредничеството при сделки с имоти Националното сдружение „Недвижими имоти“ стартира професионален регистър, съобщават от сдружението.

Включването в регистъра е доброволно и той е отворен за абсолютно всички агенции и професионалисти в бранша, посочват от организацията в съобщение, изпратено до медиите.

В регистъра ще може да се вписва всяка агенция за недвижими имоти и нейните брокери и агенти, които приемат правилата на Международната коалиция за етични стандарти (IESC) - отговорност, поверителност, избягване конфликт  на  интереси, финансова отговорност, добросъвестност, законосъобразност, отразяване, стандарт на обслужване, прозрачност, доверие. Всяка една агенция ще може да представи на потребителите своя опит, мисия, визия и бизнес модел. Всеки брокер и агент ще може да декларира своето образование, професионални квалификации, специализации, сертификати и др.  

Още по темата

Професионалният регистър дава възможност на клиентите - продавачи, купувачи, наемодатели, наематели - да изберат както агенция, така и конкретен брокер или агент, на които да се доверят при осъществяването на желаната от тях имотна сделка.

Като всяка икономическа сфера, бизнесът с недвижими имоти се нуждае от ясни правила и прозрачност. Професионалният регистър ще допринесе в значителна степен за тяхното установяване и утвърждаване, смятат от организацията.

Имотният бранш от години води разгорещени дискусии за регулацията, за да се преодолеят проблемите с измамите и некоректните и неквалифицирани брокери, набиращи клиенти с цел печалба. Говореше се за два варианта – саморегулация чрез професионална камара и/или закон, в който да се регламентират изискванията към агенциите и брокерите.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
Коронавирусът е свил оборота на The Mall със 7% през първото полугодие