IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Биовет продава газовата си централа за 13,3 млн. евро

Биовет ще предостави и обезпечения във връзка с договор за банков кредит между Хювефарма и Банка Пиреос България АД

12:50 | 28.12.07 г.
Биовет продава газовата си централа за 13,3 млн. евро
На проведено извънредно Общо събрание на акционерите (ОСА) на Биовет АД-Пещера на 27 декември е взето решение за овластяване на Управителния съвет на дружеството да продаде Когенерационната газова централа, собственост на дружеството, за 13 300 000 евро, съобщи БФБ-София.
 
Акционерите на Биовет са овластили УС и изпълнителните директори да сключат сделки по предоставяне на обезпечения от страна на Биовет АД, във връзка с договор за банков кредит между Хювефарма АД-София и Банка Пиреос България АД, на обща стойност над две на сто от по-ниската стойност на активите, съгласно последния одитиран или последния изготвен счетоводен отчет на дружеството. Обезпеченията представляват залог върху машини и съоръжения, собственост на Биовет.
 
В средата на 2006 г. Биовет откри газовата централа в Пещера за 30 млн. лв., след като получи през 2004 г. от Държавната комисия за енергийно регулиране лиценз за производство на електрическа и топлинна енергия.
 
Мощността на инсталацията е 21 мегаватчаса, като газовата централа беше замислена да произвежда пара за технологични нужди и електрическа енергия.
 
Сред причините за продажбата на централата са рязкото покачване на цената на природния газ и липсата на корекция в цената на продаваната от Биовет АД електроенергия от страна на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

Свързани компании:

Биовет АД(53B)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още