IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бобева: Щетите на хората от наводнените райони ще бъдат покрити

Все още няма дори приблизителни оценки, заяви вицепремиерът

19:26 | 22.06.14 г. 2
Бобева: Щетите на хората от наводнените райони ще бъдат покрити

Всички щети на хората от наводнените райони ще бъдат покрити, заяви вицепремиерът Даниела Бобева след закриващата пресконференция по повод на Годишната среща на Черноморската банка за търговия и развитие /ЧБТР/, провела се в София. 

Вицепремиерът посочи, че сега хората започват да предявяват своите искания, "но едно са исканията, друго - оценките на комисиите, които реално ще определят щетите".

По думите на Бобева все още няма дори приблизителни оценки за щетите. "Ще видим каква ще е сумата, докъде ще стигнат парите от фонда за непредвидени и неотложни разходи и откъде ще бъдат добавени средства, ако се налага. Чувам, че и ЕС ще помага, гражданите също са солидарни”, коментира вицепремиерът. 

В отговор на въпрос как ще се извършва подпомагането на хората Бобева каза, че няма да се създават нови политики и практики, а ще се следват практиките от предишни подобни случаи.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 0
STRAHO
преди 9 години
Това което пишеш едно на ръка. Има и друго. Идеална възможност да се харчи повече от необходимото. Всички разходи ще бъдат многократно завишени при поръчките и докато хората се окумушат след трагедията, хазната пак ще е ощипана с някое друго десетомилионче.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 2
ivancholak
преди 9 години
Строим незаконо, не се застраховаме, какви щети ще покриваме пак от джоба на всички??? Храна и вода да, фургони им изпратете и това е
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още