IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Човешкият фактор е в топ три на ресурсите за бизнес растеж

30% от компаниите, които предлагат адаптирани обучения за развитие на човешкия си капитал, имат 80% увеличение на печалбата, посочиха експерти

20:12 | 18.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Човешкият фактор в една организация е в топ три на ресурсите, които трябва да се обгрижват най-качествено и съзнателно, защото бизнесът без хората не съществува. Според независимо проучване 30% от компаниите, които предлагат адаптирани обучения за развитие на човешкия си капитал имат увеличение от 80% на печалбата.

Това коментираха Мария Харизанова и Карина Карагаева, сертифицирани корпоративни тренери от стартъпа VOCCESS Corporate, в предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria.

Според Карагаева причината за успеха е служителите да са мотивирани и да повишават личната ефективност, да имат по-добра концентрация, за да имат повече време и да го използват по-ефективно.

“От друга страна повишаването на ангажираността с каузата на компанията се отразява позитивно не само върху ежедневната работа, но и върху дългосрочните резултати на фирмата. За да бъде бизнесът успешен, грижата за хората трябва да бъде на най-високо ниво, за да можем да говорим за компания, която е носител на глобална промяна и също е на ниво”, заяви тя.

Събеседничките напомниха, че VOCCESS Corporate предлага цялостни решения за бизнеса, за да се избегне обучение и тренинг "по принцип", които са доказали своята неефективност.

Те обясниха, че в търсенето на обучения и тренинги за екипите на компаниите в България се наблюдава засилване на интереса към холистични програми, както и към такива, които са насочени към генериране на съзнателна иновация вътре във фирмите.

Като основна пречка пред кадрите в компаниите гостите очертаха липсата на кариерна визия.

Харизанова обясни още, че старт-ъпът VOCCESS Corporate има специални модули за развиване на лидерски умения и качества за подбор и управление на екип, както и за това как да се комуникира ефективно. 

Повече за специфичната работа на стартъпа VOCCESS Corporate, както и за организирания от компанията безплатен семинар за ролята на човешките ресурси и начините за мотивация и обгрижване на кадрите, вижте във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:06 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още