Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Данъчните спряха продажбата на 21 тона яйчен жълтък със съмнителен произход

От началото на 2017 г. агенти на НАП са извършили 201 хил. проверки на транспортни средства

Данъчните спряха продажбата на 21 тона яйчен жълтък със съмнителен произход

Снимка: Pixabay

Служители на поделението „Фискален контрол“ в НАП са пресекли опит за реализиране на територията на България на 21 тона течен яйчен жълтък без сертификат. При проверка на товарния камион, превозващ стоката, служителите на НАП са установили, че липсват документи за произхода и годността на жълтъка, поясняват от пресцентъра на агенцията.

Фискалните агенти са пломбирали камиона и са сигнализирали служители на Българската агенция по безопасност на храните чрез Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП. Заради  липсата на сертификат здравните инспектори са наложили възбрана на стоката. 

Още по темата

Въпреки че яйчният жълтък не попада в списъка на стоки с висок фискален риск, звеното за фискален контрол в НАП следи движението на тази стока на територията на страната след оповестяването на случаи на заразени яйца в търговската мрежа в Западна Европа.

От началото на 2017 г. фискалните агенти на НАП са извършили 201 хил. проверки на транспортни средства, като на близо 64 хил. са поставени технически средства за контрол. В резултат на извършените контролни действия са наложени 1100 обезпечения, за да се избегне отклонение от облагане, допълват от НАП.

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

Коментари (0)


Още от България
Български бизнес модел може да следи с блокчейн общински бюджети