IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Делът на чуждестранни акции в портфейла на КД Акции България достигна 15%

През юли миналата година участието на акции от чужди пазари беше 6 на сто

12:08 | 16.07.07 г.
Делът на чуждестранни акции в портфейла на КД Акции България достигна 15%

Делът на акции от чужди пазари в портфейла на КД Акции България достигна 15%, съобщиха от УД „КД Инвестмънтс”. Той е съставен от инвестиции на борсите в Париж, Франкфурт и Загреб.

Дружеството планира да увеличи още този процент. За сравнение, през юли 2006 г. участието на акции от чужди пазари беше 6%.

Вярваме, че тази промяна в географското разпределение на портфейла ще бъде от полза най-вече за институционалните инвеститори, за които българският пазар е вече недостатъчен. Това важи най-вече за пенсионните фондове, застрахователните компании, здравно-осигурителните дружества и различните холдингови структури”, заяви Янко Николов, изпълнителен директор на КД Инвестмънтс.

В края на миналата седмица (12 юли) общата стойност на управляваните от дружеството активи е достигнала 12,298 млн. лв. За управляваните от КД Инвестмънтс три фонда стойностите изглеждат както следва: КД Акции България - 4,239 млн. лв., КД Пеликан - 6,861 млн. лв. и КД Облигации България - 1,198 млн. лв.

Най-голям ръст от началото на 2007 бележи високодоходният КД Акции България, който е постигнал ръст в стойността на активите си от +313%, като реализираната доходност за периода е +31,94%, а за последните 12 месеца +66,14%.

Свързани компании:

ДФ Селект Облигации(6KDB)

ДФ Селект Регионал(6KDC)

ДФ Селект Баланс(6KDA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още