Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

До 11 октомври се приемат оферти за строителство на автомагистрала Люлин

Търг
за строителство на автомагистрала “Люлин” обяви изпълнителна агенция “Пътища” към Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Офертите на кандидат-строителите ще се приемат до 12 часа на 11 октомври 2005 г. в ИА “Пътища”, съобщиха от министерството.

Преди седмица Европейската комисия одобри тръжната документация за автомагистралата.

Автомагистрала “Люлин” е по направление на Общоевропейски Транспортен коридор № IV в частта му Видин - София – Кулата и ще свързва Софийски околовръстен път - Мало Бучино – Голямо Бучино – пътен възел Даскалово. Общата й дължина е около 19 км.

Стойността на проекта е 148,45 млн. евро, от които 111,338 млн. евро са безвъзмездни средства по програма ИСПА и 37,112 млн. евро се осигуряват от българска страна.

Магистралата ще е с две платна и аварийна лента във всяка от посоките, а проектната скорост по нея ще е 100-110 км/час. По трасето ще бъдат изградени тунели с обща дължина 1269 м и големи съоръжения с обща дължина 5912 м.

За участие в търга могат да кандидатстват както отделни фирми, така и консорциуми от страните от Европейския съюз, България, Румъния, Турция, Албания, Македония, Босна и Херцеговина, Хърватска и Сърбия и Черна гора.

Кандидатите да изграждат аутобана трябва да са изпълнили успешно поне два подобни проекта след 1999 г., всеки от които на стойност над 40 млн. евро.
Още по темата: България

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от България
Инфлацията в България се ускорява до петмесечен връх