IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германска компания инвестира 81 млн. евро в биоетанол в Търговище

Плановете на „Фикон“ са производствените мощности да бъдат готови до 14 месеца

10:34 | 14.02.08 г.
Германска компания инвестира 81 млн. евро в биоетанол в Търговище

Германската компания „Фикон” има намерение да изгради в Търговище мощности за производство на биоетанол и неговите производни, информираха от местната администрация днес.

Размерът на предлаганата инвестиция е 81 млн. евро.

Необходимата суровина за производството е 300 хиляди тона годишно. Предвижда се да бъдат използвани местни технически сортове пшеница, царевица.

Намеренията са в комплекса да бъдат наети 125 души високо квалифициран персонал. Срокът за изграждане на предприятието е 14 месеца.

За еколочино чистото производство са необходими 113 дка в района, като инвеститорите са се спрели на терен до ж.п.гарата край Търговище.

Консултативният съвет по ефективно икономическо развитие на общината е разгледала предлаганата оферта и я е одобрила като инвестиция от висок клас технологии, която е в съответствие със споразумението на България с ЕС за производство на горива от естествени суровини и тяхното смесване с бензин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още