IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ивайло Калфин ще се срещне с министъра на труда и социалната защита на Русия

Вицепремиерът ще обсъди двустранните взаимоотношения в сферата на труда и социалната политика

18:10 | 02.03.15 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Вени Марковски, WikiPedia</em></p>

Снимка: Вени Марковски, WikiPedia

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин заминава на 3 март на работно посещение в Москва, съобщава БТА.

Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на труда и социалната политика.

Там той ще се срещне с министъра на труда и социалната защита на Русия Максим Топилин. Целта на разговора е обсъждане на двустранните взаимоотношения между двете страни в сферата на труда и социалната политика.

Предвижда се да бъде дискутирано решение на приложението на двустранния договор за социална сигурност. Друга от дискутираните теми ще бъде и спреният проект за изграждане на газопровод "Южен поток", тъй като България все още не е получила официално уведомление от Москва за спирането му.

„Ние се отнасяме с уважение към изявленията на руската страна по този въпрос, но очакваме официално уведомление за прекратяване реализацията на проекта „Южен поток", посочва българският посланик в Русия Бойко Коцев, цитиран от ТАСС. Той отбеляза, че има договори, но до нас не е постъпило официално уведомление за прекратяване на действията.

Министър Калфин ще се срещне и с представители на българския бизнес в Русия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 5
kane
преди 9 години
АБВ няма място в сегашното правителство, сякаш са там за да угодят на кариерските амбиции на Калфин....жалко!Социалистическа партия няма как да бъде част от това управление те биха направили повече ако разбият дясното управление като цяло правителство отколкото да провеждат по-добра социална политика в социалното министерство Аз прогнозирам че такова министерство след 5 дясни мандата дори няма да съществува
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 5
Сините камъни
преди 9 години
Затова ли се опитват да разбият АБВ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още