IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът разреши "Български пощи" да продаде два свои имота

Дружеството ще използва приходите от сделките, за да подобри финансовото си състояние

14:05 | 24.10.12 г.
Кабинетът разреши "Български пощи" да продаде два свои имота

Правителството даде съгласието си държавната компания "Български пощи" ЕАД да продаде два свои имота, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет (МС).

Дружеството ще използва приходите от сделките, за да подобри финансовото си състояние. Целта е чрез този и други механизми да се оптимизират разходите на дружеството.

Първият имот се намира в Сливен и е предназначен за спортна и развлекателна дейност. Поради липса на средства през годините той се амортизира, като в същото време дружеството плаща за него данъци и такси и прави разходи за охрана. На днешното си редовно заседание правителството реши имотът да бъде продаден на търг с тайно наддаване и при първоначална цена, определени от независим оценител.

Аналогичен е случаят с другия имот – част от гаражно-складова база с ремонтна работилница в Кърджали. Продажбата ще се извърши чрез пряко договаряне по цени, определени от независим оценител, посочва се още в съобщението на Министерския съвет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:40 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още