IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН спаси миноритарните акционери в Слънчев бряг АД

Надзорът задължи дружеството да не подлага на гласуване безвъзмездното прехвърляне на негови активи

12:31 | 23.06.09 г.
КФН спаси миноритарните акционери в Слънчев бряг АД

Комисията за финансов надзор (КФН) задължава Слънчев бряг АД да не подлага на гласуване допълнителните точки към дневния ред на насроченото за 27 юни Общо събрание на акционерите (ОСА), става ясно от съобщение на КФН.

Става въпрос за включените от Министерство на икономиката и енергетиката допълнителни въпроси и предложения за решения за промени в състава на Съвета на директорите на Слънчев бряг АД и вземане решение за безвъзмездно прехвърляне на елементи от инфраструктурата, собственост на Слънчев бряг АД, к.к.Слънчев бряг, а именно паркове и озеленяване, алеи, тротоари и алейно осветление на община Несебър.

Освен че КФН задължава Слънчев бряг ОСА да не гласува за безвъзмездното прехвърляне на посочените активи, то институцията задължава Съвета на директорите на Слънчев бряг АД да не сключва безвъзмездни сделки за разпореждане с активи на дружеството.

Министерство на икономиката и енергетиката е мажоритарен собственик в капитала на Слънчев бряг АД с дял от 75%, при което, ако КФН не се беше намесила, то най-вероятно решението щеше да бъде прието, което автоматично щеше да означава ощетяване на миноритарните акционери.

От съобщението става ясно още, че КФН задължава Слънчев бряг АД да не подлага на гласуване и включените от Слънчев бряг Холдинг АД предложение за решение за за прекратяване на Слънчев бряг АД и откриване на производството за ликвидация на дружеството.

Балансовата стойност на активите, предмет на предложената от Министерство на икономиката и енергетиката разпоредителна сделка е 12 846 174.95 лева, което представлява 6,7 на сто от общата стойност на активите към 31.12.2008 г. и 17,22 на сто от общата стойност на активите към 31.03.2009 г. 


 

Свързани компании:

Слънчев Бряг Холдинг АД(HSLB)

Слънчев бряг АД(SLB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:33 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още