IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Към киберсигурността се обръщат все повече потребители

Всеки ден излизат над 35 хиляди различни зловредни кодове на пазара, съобщи Албена Спасова от Международната академия за киберизследвания

16:25 | 30.06.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Към киберсигурността се обръщат все повече потребители

Кръгът на потенциалните потребители, които биха използвали професионално решение за защита от кибератаки, все повече се разширява. Тенденцията, която наблюдаваме, е че целта вече не са само големите компании. 

Това коментира Албена Спасова от Международната академия за киберизследвания в ефира на "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria.

Според нея целта на тези, които организират кибератаките, не е във финансовите облаги, защото събраната сума е много малка.

„Опасен е вирусът Petya или NoPetya, въпреки че не криптира файловете, но все пак потребителите нямат достъп до тях“, напомни Спасова и обърна внимание, че малките и средните предприятия все повече осъзнават нуждата от прибягването до подобни услуги и се обръщат към професионалисти. 

“Всеки ден излизат над 35 хиляди различни зловредни кодове на пазара. Една голяма част от тях се използват за заразяване на различни устройства. 70% от арсенала на хакерите е социалният инженеринг”, отбеляза Спасова.

Тя предупреди, че всеки „задължително трябва да прави backup на информацията си (архив), за да може след това да я възстанови, като избира между външен носител или чрез облачна услуга“.

„Задължително трябва да се обновяват и операционните системи“, препоръча тя.

Вижте повече във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още