Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Листването на Софарма във Варшава ще е възможно най-рано през лятото

Административни процедури и срокове възпрепятстват по-бързото развитие на ситуацията, смятат от полската борса

Двойното листване на акциите на Софарма може да бъде осъществено най-рано през лятото, тъй като има известни процедури до пускането на емисията на фармацевтичната компания за търговия в Полша. Това посочи президентът на варшавската фондова борса Людвиг Соболевски.

Във Варшава се провежда среща с медийното партньорство на Investor.bg, на която се представя изградената между полския депозитар и Уникредит Булбанк връзка, която позволява листването на акциите на български публични компании на полската борса.

За българската компания полският пазар е изключително важен, което предизвиква интереса към листването на Софарма във Варшава. За момента Софарма е компанията, изразила най-ясно желанието си за двойно листване на борсата в Полша.

България е поредната стъпка от стратегията на борсата във Варшава към превръщането на местния пазар в регионален лидер. Намеренията на полския депозитар са в скоро време да бъде представена и връзка с румънския пазар, обяви президентът на полския депозитар Ивона Срока.

В момента основна задача на полския депозитар е работата по улесняване и опростяване на процедурите по двойно листване, за да бъдат те по-достъпни за потенциалните емитенти, посочи Срока.

По статията работи: автор Андрей Любенов
Още по темата: България

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от България
ЕК одобри още 12,8 млн. евро за България за охрана на външните граници