Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Международна организация ще представя български вина в Париж

Рекламата на българските вина трябва да става все по-мащабна и агресивна, смята министърът на земеделиетоДимитър Греков

Международната организация по лозарство и винарство – OIW ще организира специална презентация на български вина в Париж. Това е станало ясно по време на среща на министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков и генералния директор на OIW Жан-Мари Оран в Париж, съобщи агроминистерството.

Още по темата

Организацията е организирала  дегустации с цел популяризиране  на качествени вина за различни държави – например Румъния, Аржентина и Израел, е заявил Оран.

Рекламата на българските вина трябва да става все по-мащабна и агресивна, е казал Греков. Той е посочил, че през 2013 г. България е изнесла два пъти по-голямо количество вино в сравнение с 2012 година.

„Развитието на лозарството е сред приоритетите в работата на Министерството на земеделието и храните и ние правим всичко възможно да рекламираме българските вина на международния пазар”, е допълнил той. 

Според Жан-Мари Оран през последните години в България е направено много за модернизирането на сектора. Той обаче е посочил, че има тенденция за подобряване на качеството на вината в световен мащаб.

OIW има магистърска програма по лозарство и винарство в университета в Монпелие, а в България специалността се изучава в Аграрния университет в Пловдив. На срещата е договорено партньорство между двете магистърски програми с цел обмяна на специалисти.

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
Обсъжда се създаването на сайт за нежелани реакции от Covid ваксините