IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Несебър иска инфраструктурата на Слънчев бряг без пари

Като аргумент за това становище се изтъква фактът, че тази година приходите на общината ще са с приблизително 10 млн. лева по-малко в сравнение с миналата

10:13 | 23.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Несебър иска инфраструктурата на Слънчев бряг без пари

Община Несебър няма възможност да купи инфраструктурата на Слънчев бряг – зона изток от „Слънчев бряг” АД. Около това мнение се обединиха общинските съветници на проведена тази седмица среща на Общинския съвет.

Като аргумент за това становище се изтъква фактът, че тази година приходите на общината ще са с приблизително 10 млн. лева по-малко в сравнение с миналата.

Освен това през следващите години община Несебър кандидатства по много проекти на Европейския съюз и за осъществяването им ще са нужни много средства, с които тя да се съфинансира. Само за 2009 г. тези средства ще са между 15 и 20 млн. лева.

„Не на последно място, ако за закупуване на инфраструктурата бъдат източени толкова много пари, община Несебър ще бъде обречена за години напред на безпаричие, а никой няма интерес от слаба и бедна община“, казват още общинарите.

За да не се харчели излишни пари, в Несебър искат Министерството на икономиката и енергетиката да намери начин да предостави на общината инфраструктурата безвъзмездно. В замяна на това общината уверява, че е готова да поеме цялостното стопанисване на улиците, уличното осветление и охраната на Слънчев бряг – изток.

Свързани компании:

Слънчев бряг АД(SLB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още