IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ню Имидж: Изпълнителният директор на АП бездейства близо два месеца

Договорът с “Ню Имидж” беше парафиран на 16.08.2005 г. след постигне на окончателно съгласие по всички клаузи с Агенцията за приватизация

15:14 | 20.11.05 г.
Ню Имидж: Изпълнителният директор на АП бездейства близо два месеца

На 18.11.2005 г. “Ню Имидж - България” изпрати сигнали до Главния Прокурор Никола Филчев, до Върховната Касационна и Върховната Административна Прокуратура на Република България относно неизпълнение на служебни задължения и неполагане на достатъчно грижи за изпълнение на дейността по приватизация на Бояна Филм ЕАД от страна на Изпълнителния директор на Агенцията за приватизация (АП) Тодор Николов, съобщават от “Ню Имидж – България”.

Договорът с “Ню Имидж” беше парафиран на 16.08.2005 г. след постигне на окончателно съгласие по всички клаузи с Агенцията за приватизация. Компанията прие всички условия и гаранции, поискани от държавата, се припомня в съобщението.

След решението на Върховния административен съд от 15.09.2005 г. за прекратяване на делата, образувани по жалбите на другите кандидати за Киноцентъра – Бавария Филм и Драгон Интернешънъл Студиос, не съществува никаква законова или друга пречка за финализиране на продажбата на Бояна Филм. Въпреки че по закон е длъжен незабавно да пристъпи към приключване на сделката, изпълнителният директор на Агенцията за приватизация бездейства вече близо два месеца. По този начин се създават реални предпоставки за прекратяване на процедурата и се нанасят сериозни и непоправими вреди както на нас, така и на “Бояна Филм” и българската киноиндустрия, посочват от “Ню Имидж”.

Преките щети за “Ню Имидж” произхождат от факта, че компанията е депозирала 1 млн. евро по сметка на АП на 17.02.2005 г., който не се олихвява, а непреките вреди са причинени от постоянното отклоняване на мащабни кинопродукции, поради неяснотата около приключването на приватизационната сделка. Само за тази година у нас компанията е заснела филми за над 100 млн. долара.

В сигналите си до прокуратурата американската филмова компания моли да бъде извършена проверка на Изпълнителния директор на Агенцията за приватизация Тодор Николов от 15.09.2005 г. насам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:16 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още