IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Политолог: Вътрешната политика винаги отмъщава, когато е пренебрегната

Според Борис Попиванов въпросът е до каква степен опозицията има волята да постигне по-решителен обрат в политическия сблъсък

20:57 | 06.07.18 г.
Политолог: Вътрешната политика винаги отмъщава, когато е пренебрегната

Европредседтателството бе поставено в рамка от два вота на недоверие – в началото му, през януари, по повод корупцията и в края му, през юни, по повод сектор „Сигурност“. Това коментира политологът Борис Попиванов в предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria.

„Опозицията се опита да посочи вътрешната несъстоятелност на управлението на фона на неговите предполагаеми външни успехи. Смятам, че такъв тип действия ще продължават“, заяви Попиванов.

Според него въпросът е до каква степен опозицията има както волята, така и идеята какво иска да постигне, за да може да реализира някакъв по-решителен обрат в политическия сблъсък.

„Вътрешната политика винаги отмъщава, когато е пренебрегната и реално съществуващи социално-икономически проблеми биват отлагани с идеята да не се създават трудности на външнополитическите действия. Това пролича още в последните няколко седмици на това председателство. Говоря не само за протестите на майките на хората с уврежданията, но и голямото напрежение, което се създаде около съкращаването на потенциала на легловата база на болници в цялата страна – все отделни сектори, в които се почувства, че съществува недоволство“, заяви Попиванов.

По думите му това не е въпрос на междупартийна конфронтация, а на масово усещане на хората, че социалната, здравната и образователната политики в България продължават да се оставят на самотек и да се развиват по начин, който не се харесва на мнозинството граждани.

Целия разговор гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още