IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 12 октомври

08:15 | 12.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

В. Стандарт

БСП и пациентска организация: Болниците да не са търговски дружества

"С Националната пациентска организация се обединихме около нашето предложение - в здравеопазването да няма търговия, лечебните заведения да не са търговски дружества и ако искат да ползват обществен ресурс, да бъдат пререгистрирани по Закона за лечебните заведения. Тези, които искат да останат търговски дружества, може да се намери частен механизъм за финансиране". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след среща с ръководството на организация. Тя обясни, че по време на срещата са обсъдени много въпроси- като по част от тях е постигнато съгласие. "Единодушни сме и по отношение на намаляването на ДДС за лекарствата, като начин за намаляване на цената за крайния потребител. Имаме висока степен на съгласие за регионално разпределение на здравната система", каза тя и допълни, че става въпрос за предложението на левицата за създаване на регионални структури.

В. Сега

Българските деца са в Топ 4 на ЕС по наднормено тегло и затлъстяване

България е една от страните в ЕС с висока честота на наднорменото тегло и затлъстяването в ранна детска възраст заедно с Гърция, Чехия и Великобритания. Това отчетоха на пресконференция от българското сдружение за проучване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания (БАСОРД), което за шести път проведе кампания срещу детското затлъстяване през септември, предаде БГНЕС.

В. 24 Часа

Правителството дало 2 млн., за да хванат иманярите със златното съкровище

Антимафиоти от ГДБОП осуетиха сделка за 2 млн. лв. на банда иманяри, търгували с културноисторически ценности. Те задържаха 4-ма от уличените в Симеоновград, преди да приберат парите.

Арестуваните искали да продадат златен венец от 4-и век пр. н.е., който по значение и стойност може да се сравни с този, намерен в Голямата Косматка край Шипка.

Ценното бижу е иманярска находка и тепърва ще се установява откъде е изкопано.

12 маркетингови кампании с награда от рекламодателите

Дванадесет бизнес и студентски маркетингови кампании получиха награди от Българската асоциация на рекламодателите в конкурса им BAAwards2018 на официална церемония на 10 септември.

Състезанието между най-добрите маркетолози тази година мина под мотото "БАРкод на успеха" и в него се включиха 44 кампании. За първи път в 5-годишната история на наградите се конкурираха и студенти.

В. Монитор

Директор гори за ученици фантоми

В 7 училища от 11 области, сред които са София-град, София Област, Пловдив, Хасково, Враца, Велико Търново и Варна, са извършени проверки по присъствието на ученици в учебните часове за изминалата учебна 2017/2018 г. Това съобщиха от МОН за „Монитор“.

Инспекциите установили разминаване в броя на присъстващите ученици и вписаните отсъствия в дневниците и са наложени наказания на пет директори на школата, обясниха от ведомството. Заради ученици фантоми един от тях е уволнен дисциплинарно, на друг са прекратили срочен трудов договор на временно изпълняващ длъжността „директор“, трети е получил предупреждение за уволнение, а останалите двама са се разминали само със забележки.

Държавата платила санаториума на 44 000 души

44 653 души се възползвали от програмата за профилактика и рехабилитация на НОИ за седем месеца, съобщават от осигурителното дружество. Тя стартира в края на март, а финансовият ресурс, с които разполага през настоящата година ще позволи още 2258 лица да се включат в нея. Предвидените средства за 2018 г. са 20 103 061 лв, а желаещите да ползват услугите могат да го заявят до 24 октомври. За сравнение при същия финансов ресурс през 2017 г. и предвидени 500 души повече документи са се подавали почти до края на ноември. Това означава, че сега напливът за рехабилитация е малко по-голям.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:19 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още