IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 14 април

07:58 | 14.04.06 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 14 април

Нефтопроводът Бургас-Вльора под въпрос

в. Сега

Шансовете за изпълнението на проекта за нефтопровод от Бургас до гръцкото пристанище Александруполис за момента са по-големи, отколкото на съоръжението от Бургас до албанския порт Вльора. Това заяви при срещата си с представителите на Българската международна стопанска асоциация (БИБА) и Съюза на работодателите в сряда вечерта регионалният министър Асен Гагаузов.

До дни се очаква да бъде получена покана за тристранна среща за създаването на проектната компания, която ще бъде ангажирана с проекта.

Продават Общинска банка

в. Стандарт

Столичният парламент прие предложението за продажба на Общинска банка. Общината притежава 67% от капитала на финансовата институция.

30% държи, разпределени на дребно в различни фирми, свързани с бизнесмена Христо Ковачки.

Кабинетът сложи нови прагове за разсрочване на задължения

в. Сега

Правителството промени вчера досегашните прагове, които определяха дали една фирма може да поиска разсрочване или отсрочване на публични задължения. Целта е да се позволи на повече предприятия, които имат финансови затруднения, да договарят изплащането на дължими данъци, такси, осигуровки с известно закъснение наведнъж или на части, пише в мотивите.

За да получи разрешение да отложи плащания, фирмата вече трябва да има поне 0.01 коефициент на рентабилност през последните две години. Досега се изискваше най-малко 0.05% рентабилност.

Двама абонати осъдиха Енергото за скъпия ток

в. Стандарт

Двама абонати осъдиха Енергото за скъпия ток. Районният съд в Кюстендил постанови "Електроразпределение София област" ЕАД да върне на клиентите надвзетите незаконно суми заедно с лихвите по тях за периода от 1.07.2003 г. до 1.07.2004-а.

Исковете постъпиха, след като Върховният административен съд обяви, че Държавната енергийна комисия неправомерно е вдигнала цената на тока с 20,61% от юли 2003 г. Решението на кюстендилските магистрати задължава Енергото да върне 204,82 лв. на 73-годишната Здравка Костова и 90 лева на адвоката Никола Младенов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:36 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още