IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 15 март

07:49 | 15.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Расте заплахата от кибератаки и асимилация на малцинствата ни
В. Труд

Пълномащабен военен конфликт срещу България е малко вероятен, но расте заплахата от хибридни действия и кибератаки. Това е част от констатациите, които се намират в приетатавчера от парламента Стратегия за национална сигурност.

Студенти са завлекли държавата с 2.8 млн. лв.
В. Сега

Студенти не са върнали кредити за 2.8 млн. лв. на държавата. Това съобщи образователният министър Красимир Вълчев на заседание на просветната комисия в парламента. Вчера на нея бяха обсъждани предложенията на БСП за промени в закона за кредитиране на студенти и докторанти. Социалистите настояваха за включване и на задочниците сред студентите с право на държавно гарантирани кредити, за намаляване на лихвите от 7 на 3.5%, както и за поръчител при кредити над 50 хил. лв. Идеите им обаче бяха отхвърлени още на първо четене.

След ремонт за 17 млн. лв. Ларгото вече тъне в разруха
В. Сега

Само две години след официалното откриване на Ларгото плочките около стъкления му купол вече са разместени или изпочупени, осветлението не работи, няколко от стъклата на куполa са напукани и на места облицовката е паднала. В ремонта бяха вложени близо 17 млн. лв.

"Ройтерс": България ще ремонтира МиГ-овете си в Русия
В. Стандарт

Българското правителство реши да сключи с Руската самолетостроителна корпорация (РСК) „МиГ" договор за ремонт на изтребителите МиГ 29, съобщи агенция Ройтерс като се позова на българското министерство на отбраната. Договорът на стойност 81,3 млн. лева (около 40,5 млн. евро) за ремонт и модернизация на 12 самолета МиГ 29А и три МиГ 29Б за ВВС на страната по план трябваше да бъде сключен през декември.

100 проверки са направени в „Арсенал“ за 2 години
В. Монитор

От началото на 2016 година на територията на оръжейницата „Арсенал“ са извършени 100 проверки, съобщиха от ГД „Инспектиране на труда“ , откъдето са командировали специален експертен екип за обследване причините за трагичния инцидент от 14 март в цех 130 на завод 3.От там уточняват, че  инцидентът е възникнал около 10.10 часа в обект  171, където се извършва производство на димни и термобаритни смеси за снаредяване на боеприпаси. Пострадалите работници са работили на машина за смесване на състави за стартови заряди за боеприпаси /димни гранати/.Самата смес  не е взривоопасна, но е силно пожароопасна в състоянието, в което се работи с нея.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:39 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още