Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Преглед на печата за 15 ноември

Преглед на печата за 15 ноември

Снимка: Pixabay

Центърът за градска мобилност обяви война на прозрачността
В. Капитал Daily

Общинското дружество "Център за градска мобилност", което се занимава с градския транспорт и платеното паркиране, отказва да предоставя обществена информация за дейността си, тъй като приема, че не е задължен субект по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ), другояче казано - не е длъжно да осигурява прозрачност за своята дейност. Това става ясно от отговор на изпълнителния директор на дружеството Христиан Петров на запитване на "Капитал", с което бяха поискани протоколите от общите събрания на ЦГМ за последните три години. "Център за градска мобилност" управлява активи за близо 170 млн. лв. и има приходи за 2016 г. от близо 50 млн. лв.

Аферата "Незаконни вецове" влезе в прокуратурата
В. Сега

В България има поне 140 действащи руслови ВЕЦ, но едва три от тях са с изрядни документи. Много от централите нарушители са собственост на фирми, свързани с политици от различни партии и техни роднини. Това разкри разследване на Нова тв, озаглавено "В мътни води". Оказва се, че повечето т. нар. руслови минивецове, изградени в коритата на малки реки, са незаконни - собствениците им не са се снабдили с документ, че държавата им разрешава да строят там. При това положение не ясно как изобщо те са преминали всички процедури и са получили разрешение за експлоатация. В понеделник екоактивисти внесоха сигнал в прокуратурата.

Управляващите очакват от евродоклада "потупване по рамото"
В. Сега

Тази година управляващите очакват най-мекия доклад от 2008 г. насам. В него се надяват да намерят податки дали наблюдението от Европейската комисия ще продължи. Обявяването на оценката на ЕС за България се очаква в сряда - два-три месеца по-рано от обичайното заради европредседателството. "Докладът ще е много положителен за България. Аз подкрепям България и Румъния да се присъединят максимално бързо към Шенген", подсказа председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на пресконференция с премиера Бойко Борисов преди дни.

София ще има дигитални карти на бизнеса
В. Монитор

София ще разполага с дигитални карти на съществуващия бизнес в града. Това обяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова по време на дискусия „Бизнесът пита кмета и директора на Агенцията за малки и средни предприятия“. Картите ще бъдат на български и на английски език. Едната ще бъде индустриална и ще показва какви производства има в София и как са разпределени по кварталите. Другата дава информация за концентрацията на заетите лица и къде е съсредоточена работната ръка.

Викат Цацаров в парламента по афера с лекарства
В. Труд

Главният прокурор Сотир Цацаров ще разкрие пред депутатите от комисията за борба със сивата икономика и контрабандата докъде са стигнали проверките за контрабандната "Хумира" от Турция, открита в аптека "Марешки", паралелния износ на скъпоструващи лекарства, както и аферата с изчезналите в началото на миналия месец онколекарства за 800 000 лв. от склад в София.

По статията работи: Деляна Петкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
Преглед на печата за 12 декември