IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 17 юли

08:01 | 17.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Властта се загрижи за фирмите вместо за хората с увреждания
В. Сега

Социалното министерство за пореден път показа, че идея няма как да реши проблемите на хората с увреждания. Последните му предложения са толкова неадекватни, че успяха да обединят срещу себе си всички спорещи организации и те се заканиха да отговорят с "брутален протест".  Вместо да се концентрира върху адекватното определяне на необходимите средства за всеки болен - което е и поводът за няколкомесечните демонстрации, социалното министерство предлага данъчни облекчения за фирмите и кооперациите, в които работят хора с увреждания.

В над 70% от планинските селища няма личен лекар
В. Сега

В над 70% от селищата в планинските райони няма регистрирана практика на общопрактикуващ лекар, а само в 6% от тях има аптеки. При една трета липсва транспортна връзка с общински или областен център, а обезлюдяването е 2 пъти поголямо, отколкото в другите части на страната. Катастрофичните данни бяха изнесени вчера от Икономическия и социален съвет (ИСС).

Привличаме товари от Кавказ и Централна Азия
В. Стандарт

Имаме отличен потенциал за привличането на огромни потоци товари между пристанищата Варна и Бургас и Каспийския регион през Черно море. Това обясни специално за "Стандарт" инж. Ангел Забуртов, генерален директор на ДП „Пристанищна инфраструктура" (ДППИ). Става въпрос не за откриване на нови коридори, а за реализация на добре известния транспортен коридор Европа - Кавказ - Азия (TRASECA), за който много се говори от четвърт век, но вече назряват условията той да се осъществи и на дело, коментира инж. Забуртов.

Световното вдигна оборота на Бг кръчмите с 25 на сто
В. Монитор

Завършилото в неделя световно първенство по футбол в Русия е вдигнало оборота на кръчмите у нас с около една четвърт, научи „Монитор“. Основният дял на немалкия ръст се пада на масовите заведения бирариите и малките квартални кръчми, които винаги имат по-голяма клиентела. Според дългогодишен управител на заведения по време на подобни спортни прояви в по-скъпите заведения, които са основно за хранене, оборотът не се увеличава.

Ще има трети зам.-министър в икономиката
В. 24 часа

Трети зам.-министър на икономиката предвижда проект за постановление на Министерския съвет, публикуван за обществено обсъждане. Той променя устройствения правилник на Министерството на икономиката, като предвижда увеличаване на зам.-министрите от двама на трима.

Затягат граничния контрол заради чумата
В. Труд

Затягат контрола по границите, заради чумата по дребните преживни животни, която наложи евтаназията на близо 4000 кози и овце от засегнатите села в Ямболско и Бургаско. На заседание на оперативния щаб, който координира борбата с чумата по животните, беше решено да бъдат увеличени проверките на автомобилите по границите и най-вече на българо турската.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:48 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още