IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 22 януари

07:49 | 22.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Борбата с корупцията е блокирана за поне 6 месеца
В. Сега

До края на българското европредседателство борбата с корупцията ще бъде на практика блокирана, алармираха юристи и депутати. Причината е, че новата ресорна мегакомисия, която по закон трябва да заработи от утре, ще се формира месеци наред. Не е ясно какво ще работят дотогава служителите, които се прехвърлят в нея. Това ще забави плановете на премиера Бойко Борисов "до две-три години" да се справи с корупционния проблем, както обеща пред европарламента миналата сряда.

Бизнесът се обяви срещу минимални цени в туризма
В. Сега

Идеята на Министерството на туризма за въвеждането на минимални цени на нощувките в хотели с 3, 4 и 5 звезди бе разкритикувана от бизнес и експерти. "Ние сме против минимална цена за адвокатски хонорари, против сме за минимална цена за архитектите и т.н. Това е принципно съображение. Няма причини да е различна позицията ни и за туризма", каза за в. "Сега" председателят на АИКБ Васил Велев.

Бизнесът търси 10 000 строители
В. Монитор

Строителният бранш търси около 10 000 работници. Най-голяма е липсата на заварчици и водачи на машини, а дефицитът им кара бизнесът да вдига заплатите всяка година. Това съобщи за „Монитор“ инж. Иван Бойков, изпълнителен директор на Камарата на строителите. В студените месеци недостигът на хора не се усеща, защото периодът е мъртъв и няма много поръчки. Но за бранша липсата е двойна, от една страна на квалифицираните, а от друга на общите работници, твърди браншовикът. По думите му в сектора има нулева безработица, но се търсят много специалисти.

ВМРО реагира на гръцките протести срещу името на Македония
В. Стандарт

ВМРО реагира на протестите в Гърция срещу името на Македония. Организаторите им в южната съседка твърдят, че не са част от нито една политическа партия и че настояват единствено думата "Македония" да се не използва от други държави. Въпреки че премиерът Алексис Ципрас заяви, че е допустимо името "Македония" да е част от друго, съставно, каквото е  БЮРМ.

Бяла мида и рапан спасяват риболовния сезон
В. Труд

Рибата изчезна, отиде покрай други брегове. Изминлата 2017 година бе много лоша за риболова. За сметка на това имаше добър улов на бяла мида и рапани. Рибарите не останаха без хляб. Това коментира за "Труд" д-р Йордан Господинов, изпълнителен директор и представляващ Асоциацията на производителите на рибни продукти "БГ Фиш", която обединява 2/3 ог риболова и от преработващите фабрики.

Българските вина и мед са хит в Германия
В. Труд

В Германия ядат български мед и пият родно вино. Това стана ясно по време на най-голямото изложение за храни и земеделски стоки "Зелена седмица", което се провежда до 28-ми януари в германската столица Берлин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още